Flyttips – att tänka på under flyttdagen 

Att flytta tar lång tid och är både ansträngande och energikrävande. Oavsett hur mycket eller lite flytthjälp du har tillgång till tar hela flyttprocessen sin tid, se https://nordiskaflyttkompaniet.se. Om du planerar din flytt strategiskt och är ute i god tid har du goda chanser att lyckas väl med din flytt. Det är vanligt att lägga ner mycket krut på att förbereda inför flytten och inte lika mycket på att planera själva flyttdagen. Det är många saker att tänka på och många bollar att hålla i luften under flyttdagen, vilket innebär att ett snedsteg i planeringen kan orsaka en del problematik under dagen. 

Att tänka på under dagen 

Först och främst är det viktigt att komma ihåg att en flytt ofta tar betydligt mycket längre tid än man först tror. Även om det i praktiken kan verka enkelt att lasta in dina grejer i en flyttbil, köra till den nya adressen och lasta ur allt, tar denna process ofta längre än man tror. Det som också är bra att ha i åtanke är hur ansträngande det faktiskt är att flytta. Även om en flytt i teorin går att genomföra på ett fåtal timmar, kan det vara så att det inte går att utföra flytten så snabbt. Ta det lugnt och låt processen ta tid. Nedan följer ett gäng övriga tips på saker som kan vara bra att tänka på och dubbelkolla under flyttdagen. 

  • Töm och stäng av kyl och frys. 
  • Dubbelkolla att ingenting ligger kvar i torktumlaren, tvättmaskinen eller diskmaskinen. 
  • Ta bort din namnskylt från ditt brevinkast eller gamla brevlåda. 
  • Införskaffa frukt, snacks och dryck lättillgängligt för alla som hjälper till med flytten under dagen. 
  • För att undvika irritation och tjafs för betting på sport online mellan alla som hjälper till att flytta är det bra att ta regelbundna pauser under dagen. Passa på och sätt er ner och ta något litet att äta under pauserna. 
  • Tänk på att packa på ett smidigt sätt. Det du packar in sist i flyttbilen är det första som kommer in i din nya bostad. Därmed kan det vara smart att avvakta med att packa in dina mest nödvändiga saker tills flyttbilen är nästintill full. På så sätt får du snabbt tillgång till dem efter du flyttat. 
  • När du kommit fram till din nya bostad är det viktigt att undersöka bostaden innan du börjar bära in ditt bohag. Undersök och kontrollera att bostaden är flyttstädad ordentligt. 
  • Om du upptäcker skador i din nya bostad är det viktigt att dokumentera dessa så fort du upptäcker dem, för att kunna rapportera detta vidare. 
  • Placera rätt lådor i rätt rum från början. 
  • Bjud alla som hjälper till med flytten på mat under dagen, som ett tack för hjälpen.