Inför flytten: Så planerar du en smidig flytt 

Att planera är A och O för en smidig flytt. Med god planering och genom att tänka igenom alla aspekter av en flytt, kan du både spara tid, pengar och kraft. 

 

Flytta 

Att flytta innebär alltid ett nytt kapitel i livet. Ibland ett stort kapital, som när man flyttar till en annan stad eller utomlands. Eller ett mindre kapitel om man byter bostad, men är kvar inom sitt bostadsområde. En flytt handlar både om nya möjligheter, ett nytt boende och ett annat socialt liv. Du kommer ju att få nya grannar. Det gör flytten både spännande och stressande. Om du behöver flytta av ekonomiska skäl är det än viktigare att du verkligen planerar din flytt så att det blir mindre jobbigt mentalt. 

 

Börja på en gång 

Det finns flera orsaker till att det är jobbigt att flytta. Det kräver mycket tid, praktiskt arbete och logistik. Men det behöver egentligen inte vara lika jobbigt som vi gör det till med flyttfirmor stockholm, så länge som du sätter igång med att sortera, städa och planera på en gång. Vänta inte till samma dag som du ska packa ner dina böcker och DVD-filmer med att sortera och slänga. Börja sortera dina saker redan när du börjar att tänka på att flytta. När det väl är dags att flytta har du då hunnit sortera bland kläder, böcker, sportutrustning, husgeråd, möbler och DVD-filmer. Samt alla prylar som du glömt bort att du faktiskt äger. 

 

Anlita en flyttfirma 

Anlita en flyttfirma som flyttfirma-arbetspartner.se, så frigör du jättemycket tid och minimerar stress. För en riktigt smidig flytt ska du naturligtvis ha sorterat dina saker innan flyttfirman packar ner alla prylar som du har i din bostad. Så slipper du plocka upp gamla räkningar, tre år gamla tidningar och strumpor med hål i. Men du slipper att få porslinet förstört. Flyttfirmor vet exakt hur de ska flytta tallrikar, kristallglas, kristallkronor och andra dyrbara saker. De har all utrustning som behövs för att bära tunga möbler utan att förstöra sina ryggar. De vet även hur de ska paketera allt på bästa sätt. När du anlitar en flyttfirma gör du naturligtvis rutavdrag. Så sparar du både pengar och tid. 

 

Planera städningen 

Börja städa i tid, så att du inte behöver gnugga på inbränt socker i ugnen samma dag som flyttlasset går. Om du inte gillar att städa är det klokaste att också anlita en städfirma. Naturligtvis gör du rutavdrag, så det blir tämligen plånboksvänligt. 

 

Hyr förråd 

Ska du flytta allt på en dag? Ett tips är att hyra förråd och magasinera vissa saker. Det passar särskilt om du ska flytta mellan två lägenheter i en större stad eller om du flyttar från en större bostad till en mindre lägenhet. 

 

Barnvakt 

Som barnfamilj är det smart att ha barnvakt under själva flytten, så kan ni som föräldrar fokusera på att packa upp i lugn och ro. Det blir alltid mycket spring under själva flyttdagen eller när flyttlasset kommer. Då är det bättre om mindre barn är hos några släktingar.