Utför en flyttfirma möbelmontering vid flytt?

Få hjälp med möbelmontering

Vid en flytt kan stora möbler behöva monteras ned för att det ska gå enkelt att smidigt att förflytta dom. Är man inte särskilt händig eller om man helt enkelt inte har tid att montera ihop dom igen finns flera sätt att lösa problemet. En flyttfirma kan till exempel vara behjälplig och i vissa fall även det möbelvaruhus man köpt möbeln hos.

Fråga din flyttfirma

Har du anlitat en flyttfirma i Göteborg när du ska flytta brukar dom flesta problem som rör flytten gå att lösa, även om man önskar få möbler nedmonterade och monterade igen. Det är dock inte alla som erbjuder detta så det är viktigt att kolla upp i förväg om man går i dessa tankar. Detta är dock det smidigaste alternativet eftersom man redan har bokat in sin flyttfirma och på så vis kan hå hjälp med allt på samma gång.

Hjälp hos möbelvaruhuset

Köper du en ny möbel i samband med flytten är chansen stor att det möbelvaruhus du handlar hos kan hjälpa till både med leverans och montering. Detta gäller givetvis i samband med köptillfället och är troligen inget man kan be om flera år senare.

Det kan i alla fall vara värt att ha i åtanke om man behöver köpa nya möbler i och med att man flyttar och inte känner sig lockad av den ganska ofta krångliga och tidskrävande monteringen. För en slant extra monteras dina nya möbler utan att du själv behöver lyfta ett finger och du kan ägna dig åt roligare saker istället.

Kontakta en hantverkare

Förutom att vända sig till en flyttfirma göteborg eller ett möbelvaruhus brukar man även kunna kontakta en hantverkare för att få hjälp med montering av möbler. Kanske erbjuder inte din flyttfirma tjänsten och har möbeln ett par år på nacken är det ingen större mening att kontakta möbelvaruhuset.

I dom flesta städer finns hantverkare som erbjuder sig att montera möbler och bäst lycka har man om man kontaktar någon form av snickare. Dom brukar kunna lösa dom flesta problem i ett hem och så även när det kommer till att montera bokhyllor, tv-möbler och annat.

Företag inom möbelmontering

Idag finns dessutom på många platser företag som ägnar sig enbart åt den här typen av hushållsnära tjänster, alltså möbelmontering. Dessa är verksamma främst i storstäderna där efterfrågan på den här typen av tjänst har blivit allt större men det kan även gå att hitta sådana företag på mindre orter.

Be dina nära och kära

Sist men inte minst kan man faktiskt fråga om att få hjälp från sina vänner och bekanta även om det kanske känns som det är mycket att be om. För väldigt stora och otympliga möbler så som garderober är det mer eller mindre omöjligt att lyckas på egen hand och hjälp är alltså nödvändigt. Känner man dessutom att man inte har råd att anlita en flyttfirma eller snickare i Göteborg för att få sina möbler i hopbyggda är det här ett bra alternativ. Kanske kan du bjuda på en fika eller en bit mat som tack för hjälpen, och dessutom låta din vän veta att han eller hon har hjälp innestående från dig när det behövs.