Vad ingår i flyttstäd?

När du flyttar ut från en bostad är du skyldig att flyttstäda inför att den nya boenden ska flytta in, så kolla då malmö städföretag omdöme. En flyttstädning är mycket mer krävande och mer noggrann än vad en vanlig storstädning är. Du kan välja om du vill utföra flyttstädningen på egen hand eller om du vill anlita en städfirma som gör det åt dig. Väljer du att anlita en städfirma som du betalar för lämnar du också över ansvaret till dem. Det innebär att om den nya boenden har åsikter på städningen är det städfirman som får åtgärda det. Skulle du själv ha flyttstädat och det inte är ordentligt gjort blir det oftast så att den nya boenden kan anlita en städfirma på din bekostad.

Vill du göra flyttstädningen själv är det därför viktigt att det blir ordentligt utfört redan från början. Därför gäller det att du har koll på vad som ingår i en flyttstädning. Glöm inte att även eventuell balkong och förråd också ingår i flyttstädningen.

Så flyttstädar du

Räkna med att flyttstädningen kommer att ta flera timmar, även om du endast bor i en liten lägenhet och väljer att anlita städfirma för flyttstäd. Självklart spelar storleken på bostaden in, men det är ändå vanligtvis kök och badrum som brukar ta längst tid. Ta fram en checklista på vad som ska göras i varje rum, då kan du enkelt kontrollera att du har städat det som förväntas av dig.