Flyttips för den ovane flyttaren 

Om du närmar dig en flytt är det många bollar att hålla i luften. Många upplevelser, stor stress och oro inför att flytta om det var många år sen sist. Eftersom många minns tidigare flyttar med en del kaos och stress kan det lätt skapa en klump i magen inför den kommande flytten. Därför är det viktigt att planera flytten så detaljerat som möjligt och strukturera upp alla ägodelar för att effektivisera packningen. Detta arbete tar tid och kan aldrig påbörjas för tidigt. För att processen ska bli lite enklare kan du checka in listan nedan med några tips för att effektivisera packningen för den ovane flyttaren! 

 

Börja rensa i god tid 

Oavsett hur mycket eller lite grejer du har i ditt hem går det alltid att rensa. Sälj saker av värde som du inte längre får användning för och spara vinsten till exempelvis saker till nya bostaden. Skänk annat som du inte längre använder till second hand och släng sådant som hamnat i förråd eller garderob som är trasigt eller inte har något större värde. På så sätt blir du av med sådant du ändå inte använder och får mindre saker att flytta på under flytten. Detta effektiviserar din packning och din flytt med flytthjälp. 

 

Införskaffa många kartonger och eventuella specialkartonger 

Många kartonger går åt under en flytt  med flyttfirma uppsala och det är bra om de är av högre kvalité. Tänk också på att det alltid går åt fler kartonger än vad man räknat med. Du vill inte råka ut för att en kartong går sönder under flytten och du inte har någon att lägga över alla prylar i. Det är även värt att nämna att det finns specialkartonger att köpa som är utformade för exempelvis tavlor och garderobskartonger. Se över om det är några specialkartonger du kan behöva som kan underlätta packningen av dina saker. Se till att göra detta i god tid så ingen irritation uppstår under flyttdagen när tavlorna blir i vägen och inte får plats någonstans. 

 

Organisera kartongerna 

En viktig detalj som många glömmer i stressen under flyttdagen är att organisera flyttkartongerna med flyttfirmaistockholmslän.se. För att underlätta för dig själv kan du exempelvis numrera kartongerna och skriva upp en översiktlig lista på vad varje kartong innehåller. Självfallet behöver inte varje föremål skrivas ner utan snarare kategorier för varje kartong. På så sätt kan du lättare hålla koll på vad varje kartong innehåller och lättare hitta saker när du behöver dem. Det kan även underlätta att sortera kartongerna för varje rum. Skriv “vardagsrum” på kartongen med tillbehör till tv:n eller “kök” på kartongen med bestick och tallrikar. På så sätt kan respektive kartong ställas in i respektive rum under flytten för att underlätta uppackningen. På detta sätt kan du underlätta arbetet för dig själv och spara dig tid och energi efter du flyttat.