Så packar du din flyttbil på ett effektivt sätt 

En viktig del av att flytta är att transportera hela bohaget till den nya bostaden. Hur du packar in sakerna i din flyttbil kan till stor del påverka hur väl flytten går och hur stor risken är för olycksfall under transporten. Först och främst bör du se till att dina ägodelar är korrekt emballerat, enligt konstens alla regler. Se därför till att lägga mycket tid och energi på att packa dina ägodelar på ett bra sätt. 

 

  1. Packa in flyttkartongerna först

När det är dags att börja packa in bohaget i flyttbilen är det smart att börja lasta in flyttlådorna. De bör staplas på varandra längst bak i lastutrymmet, med de tyngsta lådorna längst ner och de lättaste högst upp. Det är enklast om du har flyttlådor som alla är av samma storlek för att enklare kunna stapla dem på varandra. 

 

  1. Placera platta och tunna föremål på sidorna

Efter flyttkartongerna är det dags att ställa in platta och tunna föremål längst sidorna i flyttbilen. Dessa föremål kan vara allt från speglar, till tavlor och madrasser. 

 

  1. Otympliga möbler placeras mellan de platta föremålen

Näst på tur in i flyttbilen hamnar de stora, otympliga och tunga möblerna. Hur dessa placeras beror på hur de är utformade och vilken storlek på flyttbil du har tillgång till. Det du kan göra är att göra allt du kan för att maximera utrymmet du har att tillgå och nyttja utrymmet på bästa möjliga sätt. 

 

  1. Täck över känsliga möbler och föremål

Innan flyttbilen blir alltför fullproppad med saker, se till att skydda och täcka eventuella möbler och ägodelar som du är rädd om. Mattor, lakan eller plast kan fungera bra som ett extra skydd och minimera risken att möbler skaver mot varandra under transporten. 

 

  1. Lättare föremål och möbler

Näst på tur är dina lättare föremål och möbler. Om det är möjligt kan flyttbilen packas riktigt effektivt genom att de lättare möblerna placeras uppepå de tyngre möblerna. På så sätt kan du utnyttja den maximala höjden i flyttbilen och slippa transportera en massa luft. 

  1. Otympliga ägodelar

Saker som cyklar och gräsklippare är tämligen otympliga vilket kräver stor försiktighet under transporten. Antingen kan de placeras längst ut i flyttbilen, alternativt i ett separat flyttlass, beroende på hur mycket plats som finns att tillgå. 

 

  1. Utnyttja de tomma utrymmen

Passa på att utnyttja alla tomma hål och utrymmen som skapas efter packningen i flyttbilen. Fyll upp utrymmen med kuddar, filtar och mindre lösa föremål som inte är känsliga. 

 

  1. Säkra stabiliteten

Innan transporten av flyttbilen är det viktigt att säkra att bohaget är stabilt. Rep eller buntband kan vid behov användas för att bunta ihop saker så de håller sig på plats under transporten.