Håll dig borta från oseriösa flyttfirmor 

Det är väldigt vanligt att anlita första bästa flyttfirma som man hittar. Ibland kan du ha tur och hitta en bra och seriös flyttfirma på första försök. Men det är tyvärr också rätt vanligt med oseriösa flyttfirmor. Därför är det viktigt att du tänker till en extra gång innan du anlitar ett företag som ska hjälpa dig med flytten. Men det kan vara svårt att veta vad det är du ska tänka på för att säkerställa att den flyttfirma du anlitar är seriös. Därför får du i följande text några riktlinjer kring hur du undviker oseriösa flyttfirmor – välj http://flyttstädningsfirmaimalmö.se/. 

Falska omdömen 

Det första steget som många konsumenter tar när de ska köpa något nytt eller anlita ett företag är att kolla upp företagen eller produkten de är intresserade av på olika hemsidor där användarna kan lämna ett omdöme. Trots att detta i många fall kan vara till hjälp är det också bra att tänka på att det finns de företag som utnyttjar detta och lämnar falska omdömen där de utger sig för att vara en tidigare kund och skriver en positiv recension om företaget. Därför ska du inte förlita dig helt och hållet på dessa siter. 

Viktigt med avtal 

Ett annat bra sätt att säkerställa att det företag du anlitar är seriöst är att se till att avtalet ni skriver är skriftligt och inte muntligt. När du har ett muntligt avtal blir det ord mot ord ifall något skulle gå fel och det är svårt att att bevisa något när det kommer till muntliga avtal. Därför ska du välja bort firmor som har muntliga avtal. När du har fått avtalet är det viktigt att du ser till att läsa igenom det ordentligt. Det ska tydligt stå priset och omfattningen av deras arbete, om betalningen sker innan eller efter fullbordat arbete samt en överenskommelse mellan firman och kunden. 

Fakturor 

En annan varningsflagga när det kommer till oseriösa firmor är om de vill ha betalt i kontanter istället för att du skickar en faktura. Det finns många risker att betala med kontanter, den största är att arbetet sker svart och att arbetarna därför inte har något avtal ifall olyckan skulle vara framme. Dessutom är kontanter betydligt svårare att spåra och företaget kan hävda att de inte har fått betalt det de ska eller om du upptäcker att du betalar mer än vad som var i överenskommelsen är det svårt att bevisa om betalningen skett med kontanter.