Så lyckas du med flyttstädningen 

När vi lämnar den bostad vi bott i för att flytta till en annan är det viktigt att vi ser till att städa  för att nästkommande hyresgäster eller köpare ska trivas minst lika bra som du gjort. Om du hyr din bostad brukar hyresbolaget eller föreningen ha som regel att du måste städa inför flytten och följa ett visst protokoll för att flyttstädningen ska gå igenom besiktningen. Om städningen inte går igenom besiktningen kan du behöva betala för att hyresbolaget ska ta in ett städföretag som åtgärdar städningen. För att du ska undvika en extra faktura och för att du själv ska bli nöjd med städningen finns det flera saker du kan tänka på. Här nedan får du några tips på hur du lyckas med flyttstädningen. 

Gör en lista 

Du är absolut inte ensam med att känna att du inte vet vart du ska börja. Om du kan känna igen dig i det kan det vara en bra idé för dig att sätta dig ner och skriva en lista över vad som behövs göras. I och med att flyttstädning oftast innebär flera  punkter än när du städar i vanliga fall så kan det vara skönt att veta vad som behövs städas. När du vet vad du behöver göra är det lättare för dig att ta tag i punkterna och se till att de blir gjorda ordentligt. Fördelen med att skriva en lista som består av olika städmoment är att slutförandet av uppgifterna ger dig lite av en kick. Med andra ord kan en lista få dig att må bättre, men det ger dig också en bra överblick på vad som behövs göras.  Därför ska du ta dig tiden och skriva en lista över vad som behövs åtgärdas innan flyttlasset går.

Planering 

Som vi skrev i tidigare stycke så innebär flyttstädning några fler moment än vad det annars brukar göra. För att underlätta för dig själv och minska på stressen ska du därför planera in städningen. Det går givetvis att ta allt på en och samma gång, men det är fysiskt ansträngande och när du behöver göra allt på samma dag finns risken att det inte blir lika noggrant utfört i jämförelse med om du tar dig tiden att fullfölja uppgifterna pö om pö. För att bespara dig stressen ska du därför försöka planera in flyttstädningen så mycket du bara kan.  

Utrustning 

Att ha bra material och utrustning kan vara avgörande för en lyckad flyttstädning. För att vara säker på att städningen blir gjord ordentligt ska du investera i de material och utrusning som behövs för att  få bort all smuts och göra bostaden skinande ren inför nästa hyresgäst eller köpare. Marknaden för städmaterial och utrusning är stor och med rätt produkt kan du ta din städning till nästa nivå och städa som proffsen.