Vilken färg ska man välja till badrummet?

Vitt, svart, grått eller färgglatt? Att välja färg i samband med en badrumsrenovering är ibland en svår uppgift men det finns några saker att ha i åtanke när man gör sitt val. Dels är det en fördel om man väljer något som håller i längden och dels bör man tänka på vilken känsla man vill ha i badrummet.

För- och nackdelar med mörka färger

En mörk och murrig grönfärg eller en skön nyas av brunt syns ibland i badrum och visst kan det vara otroligt snyggt. Det ger karaktär åt rummet vilket är en fördel men det blir också väldigt mörkt vilket är en stor nackdel. Badrum är dessutom ganska små och väljer man en mörk färg får man känslan av att väggarna kryper närmre och att rummet känns ännu mindre än vad det faktiskt är.

En annan nackdel med att välja en mörk färg vid sin badrumsrenovering är att det är svårt att få till tillräckligt bra belysning. På morgonen, speciellt under vinterhalvåret när det är mörkt ute, vill man ha ordentligt med ljus i badrummet, vare sig man ska sminka sig eller om man bara ska tvätta ansiktet och borsta tänderna.

Ljust är fräscht

Ljusa färger ger en fräsch känsla, det är inget snack om den saken. Dom flesta typer av rum känns dessutom luftigare och rymligare och ljusa färger har dessutom en förmåga att reflektera det naturliga ljuset som kommer in genom fönstren.

Att satsa på en ljus och neutral bas vid en badrumsrenovering har många fördelar, inte minst för att det blir både enkelt och roligt att variera inredningen. Dessutom är det väldigt tidlöst och svårt att tröttna på.

Till nackdelarna hör att det syns väldigt tydligt så fort det blir lite smutsigt, vilket innebär att man måste städa ofta. Å andra sidan kräver ett badrum ganska mycket städning för att det ska kännas fräscht vilken färg man än väljer, så den detaljen kanske är oväsentlig.

Var försiktig med starka färger och mönster

Kanske är du sugen på något nytt och annorlunda när du ska genomföra en badrumsrenovering med badrumsrenoveringmalmö.nu. Kanske gick badrummet i rött på hotellet där du bodde senast vilket du tyckte såg häftigt och snyggt ut.

Man ska dock vara försiktig med starka färger när man genomför en badrumsrenovering, främst eftersom det finns en chans att man tröttnar ganska snabbt. Detsamma gäller med mönster av olika slag. Det är snyggt för stunden men dom flesta har en tendens att tröttna på dom där blommorna som pryder väggen efter bara något tag.

Vad ska man välja?

För att summera kan vi väl påstå att en ljus och neutral bas är det bästa valet vid en badrumsrenovering. Man kan då istället inreda med färg efter årstider, högtider och sinnesstämningar och det är enkelt att förnya sig när man tröttnat. Vitt och ljusa nyanser av grått är dessutom svåra att tröttna på som man kan göra med en skarp färg, så även av den anledningen är det bättre att satsa på ljust och fräscht istället för mörkt eller färgglatt.